torsdag den 3. februar 2011

Neuf Côtes de boeuf

Indkaldt til Concours de Côte-de-boeuf i Loire. Ni stks Côte de Boeuf fra hele Frankrig af forskellige kvægtyper, terroirs og slagtere. Ja, egentlig var der på forhånd tilmeldt ti og faktisk ankom vist nok kun otte, men overskriften - såvel som selve konkurrencen - får ligesom lidt mere svung med rim.

Aftenens vært: René.
Sted: St-Lambert-de-Lattay, Anjou, Loire, Frankrig.
Formål: At kåre verdens bedste Côte de boeuf. (Kun undertegnede kunne få øje på problematikken i at betragte det som et verdensmesterskab).
Deltagere: Ca. ni côte de boeuf.
Dommerpanel: 18 stks blandet landhandel med tilknytning til vin.
Tilbehør: En (1) skål salat, to kilo kartofler (SIC!), et ukendt antal flasker vin.

De indledende øvelser.
Stegt på pande, i ovn og på grill. Alt serveret blindt.
Og starten er gået.
Nummer 1:
Nummer 2:
(bemærk salaten)
Nummer 3:

Nummer 4:

Nummer 5:

Fra grill..

Nummer 6:

Nummer 7:
Tja. Bumbum.
Nummer 8:
Herefter er alt almindeligt kaos. Aftenen er fremskreden.
And now, the end is near..
Og vinderen er: tja. Det er lidt uvidst. Men der er returkamp næste år.